9 z 15
![Wyłącz mikser, a do ciasta dodaj pokrojone banany, orzeszki...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/da/77/62612951706ab_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Chlebek bananowy. Krok 8
Wyłącz mikser, a do ciasta dodaj pokrojone banany, orzeszki i żurawinę. Całość wymieszaj łyżką.
10 z 15
![Przełóż masę do formy keksowej wyłożonej papierem do...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/2f/0f/626129562587c_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Chlebek bananowy. Krok 9
Przełóż masę do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz chlebek bananowy ok. 40 min. w 170 stopniach.
11 z 15
![Sprawdź, czy ciasto jest gotowe za pomocą patyczka do...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/b1/d2/6261295bd701f_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Chlebek bananowy. Krok 10
Sprawdź, czy ciasto jest gotowe za pomocą patyczka do szaszłyków - wbij patyczek w chlebek, jeśli patyczek będzie czysty, to znak, że ciasto gotowe, a jeśli będzie obklejony ciastem, to zostaw chlebek jeszcze w piekarniku na następne 5 min.
12 z 15
![Po upieczeniu wyjmij chlebek bananowy z formy i przestudź.](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/d5/45/62612961a9feb_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Chlebek bananowy. Krok 11
Po upieczeniu wyjmij chlebek bananowy z formy i przestudź.