Zabójczym przykładem spożycia toksyny jest zjedzenie muchomora sromotnikowego, najbardziej trującego grzyba w Polsce, zawierającego aż kilkanaście toksyn. Ale nie będziemy się nim zajmować, bowiem chodzi nam o toksyny w produktach zwyczajnych, dopuszczonych do konsumpcji.
Jesz często konserwy, orzeszki czy hodowlane ryby? Używasz nylonowych łyżek i talerzy? Zobacz, jakie toksyczne skutki mogą powodować.
Zobacz, co jest niekorzystne, a nawet groźne w żywności z toksycznego punktu widzenia.
Oto 11 toksyn, efekty ich działania i sposoby na nie – sprawdź, czy były ci wiadome.
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?