Kilogram pasztetu w cenie od 40 do 200 zł, litr żurku w cenie 40 zł i jajka kolorowane w cebuli po 3 zł sztuka - takie ceny proponują w menu wielkanocnym placówki gastronomiczne. I choć catering jest bardzo wygodny, to niejedna gospodyni prawdopodobnie będzie wolała wziąć przed świętami dodatkowy dzień wolnego aby własnoręcznie przygotować dania wielkanocne. Jeśli nie wszystkie, to chociaż te, które wychodzą jej najlepiej.
OTO CENY Z ŁÓDZKICH RESTAURACJI I BARÓW
zdjęcie poglądowe
Restauracja Anatewka
ul. Zielona 6
* jajka wiejskie kolorowane w cebuli - 3 zł ( 1 szt. ), pasztet z dziczyzny - 200 zł ( 1 kg), pasztet z gęsi - 160 zł (1 kg), gęś faszerowana - 390 zł (cała), barszcz biały - 40 zł (1 l), babka wielkanocna - 30 zł (400 g)
zdjęcie poglądowe
Pan Kanapka Catering
ul. Północna 42
* jajka faszerowane pieczarką - 65 zł (10 połówek), żurek z jajkiem i biała kiełbasą - 129 zł (3 litry), barszcz z jajkiem i biała kiełbasą - 129 zł (3 l), szynka pieczona z sosem z czerwonego wina - 149 zł (900 g), śledź w śmietanie z jabłkiem - 59 zł (500 g), śledź z cebulą w oleju - 59 zł (500 g).
zdjęcie poglądowe
Bistro Bociany
ul. Rajdowa 2
* barszcz biały - 8 zł (450 ml), pieczony karczek - 50 zł (1 kg), schab ze śliwką - 50 zł (1 kg), pasztet cielęco-wieprzowy - 20 zł za sztukę (500 g), sałatka jarzynowa - 35 zł (1 kg), łosoś pieczony - 160 zł (1 kg).