9 z 21
![Gdy ciasto będzie się piec, przygotuj warstwę brzoskwiniową.](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/ca/f2/62566c7d93227_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto makowa panienka. Krok 8
Gdy ciasto będzie się piec, przygotuj warstwę brzoskwiniową.
10 z 21
![Brzoskwinie odsącz z syropu i zmiksuj blenderem. Żelatynę...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/3a/84/62566c825b3f0_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto makowa panienka. Krok 9
Brzoskwinie odsącz z syropu i zmiksuj blenderem. Żelatynę namocz w gorącej wodzie i mieszaj, aż się dobrze rozpuści. Do brzoskwiń dodaj sok z cytryny i żelatynę i dokładnie wymieszaj. Spróbuj masę i w razie potrzeby dodaj cukier. Odstaw masę brzoskwiniową do lodówki.
11 z 21
![Zrób krem: z pół litra mleka odlej około pół szklanki, a...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/c2/2c/62566c8c1a9c7_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto makowa panienka. Krok 10
Zrób krem: z pół litra mleka odlej około pół szklanki, a resztę zagotuj z cukrem i wanilią. Do odlanego mleka dodaj obie mąki i dokładnie wymieszaj.
12 z 21
![Gdy mleko się zagotuje, zmniejsz gaz i wlej mieszankę mleka...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/d6/95/62566c9013a72_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto makowa panienka. Krok 11
Gdy mleko się zagotuje, zmniejsz gaz i wlej mieszankę mleka z mąkami, ciągle mieszając. Pogotuj krem ok. 2 min, mieszając, by się nie przypalił. Wystudź.