13 z 21
![Następnie ucieraj masło dodając po łyżce przestudzony krem i...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/63/b1/62566c95a1a38_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto makowa panienka. Krok 12
Następnie ucieraj masło dodając po łyżce przestudzony krem i zapach migdałowy.
14 z 21
![Upieczone i wystudzone ciasto makowe przekrój na pół.](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/df/88/62566c88a9be3_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto makowa panienka. Krok 13
Upieczone i wystudzone ciasto makowe przekrój na pół.
15 z 21
![Posmaruj ciasto masą brzoskwiniową, a na nią delikatnie...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/a5/6f/62566c9b5efcd_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto makowa panienka. Krok 14
Posmaruj ciasto masą brzoskwiniową, a na nią delikatnie rozsmaruj 4/5 kremu.
16 z 21
![Przykryj ciasto drugim blatem i posmaruj wierzch pozostałym...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/ef/ff/62566ca041183_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto makowa panienka. Krok 15
Przykryj ciasto drugim blatem i posmaruj wierzch pozostałym kremem.
Całość posyp wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałowymi.