Spis treści
Wiosna sprzyja grillowaniu. Co zamiast karkówki i kiełbasy?
Grill zazwyczaj kojarzy nam się z mnóstwem różnego rodzaju mięsa na ruszcie. Okazuje się, że nie tylko kiełbaski, steki, ryby lub karkówki można wrzucić na ogień. Warzywa, produkty zbożowe lub nabiał po obróbce mogą być równie pyszne i sycić nasze żołądki.
Warzywa z grilla nie tylko dla wegetarian i wegan
Pogoda raczy nas ciepłem i słońcem, a co za tym idzie, coraz chętniej siadamy w ogrodzie lub organizujemy rodzinnego grilla na działce. Na naszym ruszcie nie musi gościć monotonia. O ile smakosze mięsa postawią na porządnie przypieczone kiełbaski, o tyle weganie lub wegetarianie muszą posilić się innymi produktami. Co ważne, wszelkie bezmięsne dania mogą być dodatkiem do kiełbasy dla mięsożerców. Jedno nie wyklucza drugiego.
Co powinno znaleźć się na bezmięsnym grillu? Wegetarianie skuszą się na warzywa lub sery, weganie wybiorą tylko te produkty, które nie są pochodzenia odzwierzęcego. Co ciekawe, forma przyrządzania potraw bez mięsa jest dobra dla każdego. Niezależnie od upodobań da się znaleźć i wrzucić na ruszt smakołyki, które zaspokoją głód i pogodzą miłośników różnych diet.
Ciągnący się ser? Przydymione warzywa? A może chrupiący chlebek? Sprawdź nasze bezmięsne propozycje na wiosennego grilla!
Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Strefę Agro codziennie. Obserwuj StrefaAgro.pl!
Polacy opracowali lek na śmiertelną chorobę
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?