Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jak wygląda praca trenera personalnego od kuchni? Co cechuje dobrego trenera osobistego? [WYWIAD]

Norbert Uram
Norbert Uram
Wideo
od 16 lat
Polacy coraz chętniej korzystają z usług dietetyków oraz trenerów personalnych w celu poprawy swojego stanu zdrowia, czy zbudowania wymarzonej sylwetki. Jak jednak wygląda praca w tym zawodzie od kuchni? Opowiedział nam o tym Marek Tkaczyk, dietetyk oraz trener personalny.

Praca trenera personalnego od kuchni

Zdrowy styl życia jest coraz popularniejszy w naszym społeczeństwie. Nic więc dziwnego, że coraz częściej sięgamy po pomoc specjalistów w celu zdobycia wymarzonej sylwetki, poprawy kondycji, czy zadbaniu o nasze zdrowie. Jednak wbrew powszechnej opinii, trenerem personalnym nie może zostać każdy, kto ćwiczy. W internecie możemy natknąć się na celebrytów-trenerów, którzy nie posiadają elementarnej wiedzy na temat ćwiczeń, czy reklamy sprawdzonych sposobów na zbudowanie wymarzonej sylwetki w mniej niż 30 dni.

Jakie więc wymagania trzeba spełnić, aby zostać profesjonalnym trenerem osobistym? Zapytaliśmy o to specjalistę!

Przede wszystkim trener personalny musi być wykwalifikowany w tym co robi (...). Bardzo ważne jest doświadczenie w tym zawodzie, umiejętność pracy z klientem, znajomość anatomii człowieka oraz wszelkiego rodzaju zasad bezpieczeństwa, które spowodują, że klient podczas pracy z takim trenerem nie zrobi sobie krzywdy. - mówi Marek Tkaczyk, dietetyk oraz trener personalny.

Jakie są obowiązki i zadania trenera personalnego? Kto może, nim zostać i jakie powinien mieć cechy? Odpowiedzi na te i inne pytania związane z pracą w tym zawodzie znajdziecie w materiale wideo poniżej.

od 16 lat

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki