Pizza Nova
ul. Piotrkowska 78
Pizza z wędzonym filetem z kurczaka, bazylią, pesto bazyliowym, mozzarellą, serem raclette i oliwą
Cena: 27 zł
Spółdzielnia
ul.Piotrkowska 138/140
Pizza Las – sos pomidorowy, mozzarella, ricotta, grzyby leśne, pasta truflowa, rozmaryn
Cena: 33 zł
Tawerna Pepe Verde
Manufaktura
Klasyczna – sos czosnkowy, boczek, salami piccante, por, pieczarki.
Cena: 34,50 zł
Wegańska – oliwa z czosnkiem, wegańska mozzarella, burak, konfitura z cebuli, papryka, kapary, orzechy włoskie, sos balsamico (dostępna również w wersji wegetariańskiej z sosem czosnkowym i klasyczną mozzarellą)
Cena: 34,50 zł
Na zdjęciu: pizza z Tawerny Pepe Verde
Toskania
ul. Piotrkowska 102
Pizza festiwalowa – sos pomidorowy, mozzarella, nduja, provolone, ricotta, cukinia.
Cena: 29 zł
U Kretschmera
ul. Kopernika 64
Zestaw trzech podpłomyków z mąki gryczanej z czarnuszką:
1 – boczek, cebula, kurki
2 – gruszka, twaróg kozi, rukola
3 – sardynki, pieczona papryka, pomidory
Cena: 32 zł
Woda Sodowa
ul. Piotrkowska 190
Pizza salsiccia fresco – sos pomidorowy, mozzarella, pikantna kiełbasa, gorgonzola, konfitura z czerwonej cebuli, rukola.
Cena: 29 zł
Na zdjęciu: pizza z restauracji Woda Sodowa
Włoski Temat Donpalermo
al. Politechniki 1
Pizza ALPI – mozzarella, ser fontina, sos truflowy, grzyby, bresaola (suszona i długo dojrzewająca wędlina z wołowiny), pietruszka.
Cena: 36 zł
Pizza MEDITERANEA (wegańska) – pomidory San Marzano, szparagi, kapary, oliwki czarne i zielone, bakłażan smażony, bazylia.
Cena: 28 zł
Zielona Górka
ul. Zielona 8, Pabianice
Pizza Margherita Napoletana – pomidory San Marzano, Mozzarella Di Bufala Campania, Pecorino Romano, Bazylia, Oliwa EVO
Cena: 28 zł
Zjadliwości
ul. Piotrkowska 102a
Pizza Socca (wegańska i bezglutenowa) – placek z ciecierzycy, wędzony twarożek z migdałów, grillowana gruszka, cytrynowe pesto z pietruszki, czerwona cebula, rukola, pomidorki
Cena: 25 zł
Na zdjęciu: wegańska pizza od Zjadliwości
Italica
al.Kościuszki 33/35
Pizza Zafferano – sos pomidorowy, mozzarella fior di latte, nitki szafranu, prosciutto crudo di Parma DOP, grana padano DOP, karmelizowana cebula czerwona, kiełki buraka, świeża bazylia.
Cena: 32 zł
Jack’s Bar
ul. Piotrkowska 146
Flammkuchen z cynamonową wołowiną – podpłomyk, śmietana, mozzarella, wołowe mięso mielone, czerwona cebula, pomidorki cherry, cynamon, ostra papryka, kmin.
Cena: 30 zł.
Lepione & Pieczone
Podpłomyki wegetariańskie – dwa podpłomyki, sos pomidorowy, grillowane warzywa, ser feta, natka pietruszki, podawane z sosem i surówką do wyboru.
Cena: 20 zł
Na zdjęciu: przygotowania do festiwalu w restauracji Forno Nero