Ekspert obala mit dotyczący wina. Rozmowa o kulturze picia wina w Polsce
Wino może podkreślać smak potraw, może też je uszlachetnić. Kuba Janicki wraz z przyjaciółmi napisał książkę poszerzającą wiedzę na temat wina. Porozmawialiśmy...
W Norwegii króluje dorsz i baranina. Rozmowa z ekspertką o kuchni norweskiej
Magdalena Tomaszewska-Bolałek to badaczka kultury i kierowniczka wydziału Food Studies na SWPS. Jej książki kulinarne były nagradzane w konkursie Gourmand World...
Chcesz zrezygnować z jedzenia mięsa? Weganin wskazuje powody do zmiany diety
Dieta wegańska to dla wielu osób wciąż ekstremalny sposób odżywiania. „Współcześnie dieta roślinna nie wiąże się z wielkimi wyrzeczeniami” – stwierdza Orestes...
Kuchnia Grecji odkrywana na nowo. Bartek Kieżun wspomina deser na pożegnanie Aten
- Ateny to historia ludzkości i miejsce spotkań – stwierdza Bartek Kieżun, podróżnik, antropolog kultury, smakosz i autor książek o kuchni krajów...
„Kuchnia polska jest barokowa”. Rozmowa z Michałem Brysiem o gotowaniu z alkoholem
Michał Bryś dał się poznać szerszej publiczności jako prowadzący 6. edycję programu „Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia” na antenie Polsatu oraz juror polskiej...
Popularna tłumaczka wydała książkę o historii wegetarianizmu. Impulsem była grahamka
Natalia Mętrak-Ruda, jest tłumaczką literatury anglosaskiej i włoskiej. To także dziennikarka kulinarna i doktorka kulturoznawstwa. Wiedzą na temat kulinariów...
Katarzyna Bosacka rezygnuje z przetworzonej żywności. Oto 9. znanych produktów
Katarzyna Bosacka pokazała, z jakich żywności należy zrezygnować, aby cieszyć się lepszym zdrowiem. Znana dziennikarka, prezenterka, autorka książek i...
Zaczęli od najmniejszej kawiarni w Polsce, teraz para z Ukrainy serwuje u nas ostrygi
Inna i Oleg Yarowy to małżeństwo pochodzące z Ukrainy. W Polsce mieszkają od 2016 roku. Swoją przyszłość związali z gastronomią. Zaczynali od prowadzenia...
Urodziny Roberta Makłowicza. Najlepsze momenty z programów. Zobacz ciekawostki
Robert Makłowicz wzbudza powszechną sympatię wśród Polaków. Trudno nie lubić wielbiciela gotowania, który ze znawstwem i poczuciem humoru opowiada o...
Batman i Myszka Miki do zjedzenia. Pani Agata tworzy jadalne dzieła sztuki na talerzu
Jedzenie nie musi być nudne! Doskonale widać to po pracach instagramerki o nicku @agatacutefood, która na co dzień jest wykładowczynią Śląskiego Uniwersytetu...
Adam Małysz robi ogórki małosolne. Internauci stworzyli żartobliwą nazwę
Adam Małysz to były skoczek narciarski z wielkimi sukcesami i kierowca rajdowy. Obecnie jest prezesem Polskiego Związku Narciarskiego. Na swoim profilu na...
Pierogi dla Lewego? Tak wygląda dieta Roberta Lewandowskiego i jego żony
„Lewy, oddam pierogi za twoją koszulkę” - zdjęcia transparentu z takim napisem obiegły świat. Kapitan reprezentacji Polski 7 sierpnia zadebiutował w Lidze...
Patrz na dolne półki. Jak oszczędzać na kupowaniu jedzenia podczas inflacji?
Wzrost cen żywności daje się wielu osobom we znaki. Dodatkowo braki produktów przez zatrzymane łańcuchy dostaw i susze sprawiają, że jedzenie jest i będzie...
Bartek Kieżun o kuchni Hiszpanii. Mamy przepis na tortillę de patatas
- Hiszpania to nie tylko kuchnia kurortów - mówi Bartek Kieżun, znany również jako Krakowski Makaroniarz, który od dawna rozwija swoje kulinarne zainteresowania...
Mistrz słowa Robert Makłowicz i jego najsłynniejsze teksty. Rozwiąż nasz QUIZ!
Robert Makłowicz jest cenionym kucharzem, podróżnikiem i publicystą. Widzowie kochają go za poczucie humoru, ogromny dystans do siebie, a także barwny język....
Czekoladowa owsianka Anny Lewandowskiej. Prosty przepis na zdrowe śniadanie
Anna Lewandowska, to popularna działaczka sportowa i bizneswomen. Prywatnie znamy ją jako żonę Roberta Lewandowskiego i mamę dwóch córek: Klary i Laury. Swoim...
Wielki mistrz Akademii Czekolady i jego arcydzieła. Guichon tworzy czekoladowe rzeźby
Amaury Guichon jest światowej sławy cukiernikiem i mistrzem rzeźbienia z czekolady, znanym m.in. z „Akademii Czekolady” Netflixa. Stworzone przez niego prace...
Makłowicz zdradził przepis na zielony chłodnik z ziemniakami. Idealna zupa na lato
Pyszny, aromatyczny chłodnik z zieleniny to propozycja Roberta Makłowicza na orzeźwiające danie na lato. Znany kucharz, autor kulinarnego vloga "Robert...
Gofry za niecałe 2 złote. Katarzyna Bosacka pokazała, jak zrobić tani deser
Gofry to lubiany przysmak, często kojarzony z urlopem czy leniwym, weekendowym śniadaniem. Z roku na rok gofry kupowane w wakacyjnych kurortach kosztują coraz...
Lastryko, biel i drewno. Zobacz kuchnie Gessler, Makłowicza i Starmach
Znani i lubiani kucharze, krytycy kulinarni i smakosze często pokazują, jak gotują w zaciszu swoich domów. Często dzielą się przepisami na mediach...
Zdjęcia, które pobudzają apetyt. Fotografia kulinarna Katarzyny Śniadkowskiej
- Potrawa sama w sobie, jej składniki oraz miejsce, w którym wykonuję zdjęcia stanowią dla mnie największą inspirację do danego ujęcia - wyjaśnia fotografka...
Kim są zwycięzcy programu „MasterChef Junior”?
W niedzielę, 15 maja poznaliśmy zwyciężczynię siódmej edycji popularnego programu TVN „MasterChef Junior”. W finale 2022 zmierzyły się utalentowane, młode...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano tydzień temu w kategorii Transport budowlany
Dodano tydzień temu w kategorii Ogrzewanie
Dodano tydzień temu w kategorii Wypożyczalnia samochodów
Dodano tydzień temu w kategorii Hydraulik