Bałtycki wieniec, łotewski deser i śledzie. Mamy przepisy na bałtyckie przysmaki
Kuchnia bałtycka jest nam bliska geograficznie i kulturowo. Wielu Polaków z sentymentem wspomina tę przedwojenną, która łączyła polskie i litewskie specjały....
Artystyczna pizza na polską nutę. Andrea Camastra otwiera nową restaurację
Andrea Camastra to szef kuchni wyspecjalizowany w kuchni molekularnej. Restauracja Senses, którą tworzył w Warszawie, w 2016 roku zdobyła gwiazdkę Michelin. -...
Piernikarki – tak o sobie mówią. Ich naturalne pierniki to małe dzieła sztuki
Siedem lat temu Anna i Agata Trawińskie założyły w Kotlinie Kłodzkiej manufakturę pierników. „Wtedy niczego nie byłyśmy tak pewne jak tego, że warto dbać o...
To najlepszy kucharz młodego pokolenia! Poznaj zwycięzcę konkursu Bocuse d’Or Poland
- W Bocuse d’Or ważne jest wszystko. Nie da się wygrać tego konkursu bez doświadczenia. Ważne są lata pracy, wiedza, perfekcyjność, powtarzalności i zespół,...
Robią kimchi, jakiego do tej pory w Polsce nie było. Matka z córką stworzyły biznes
Do założenia własnego biznesu zmusiła je sytuacja życiowa podczas pandemii i problemy z pracą. To wtedy znajomi namówili Agnieszkę i Karolinę Walawender, mamę i...
Są znani i gotują. Brodka jako Monia Mąci w kuchni, Brodzik pichci dla rodziny
Wielu z nas chętnie chwali się w sieci tym, co je i gotuje, szczególnie podczas pandemii, podczas której więcej czasu spędzamy w domu. Podobnie jest ze znanymi...
Co jadały bohaterki „Seksu w wielkim mieście”? Brunch z szampanem i sushi
W czwartek, 9 grudnia w HBO odbyła się premiera bardzo wyczekiwanego serialu „I tak po prostu” (ang. „And just like that”), nawiązującego wprost do wielkiego...
Kolejny sukces Polki na „Kulinarnych Oscarach”
Magdalena Tomaszewska–Bolałek została wyróżniona w prestiżowym konkursie na najciekawsze książki kulinarne na świecie z ostatnich 25 lat - Gourmand The best of...
Ciasto Ani z Zielonego Wzgórza, naleśniki Mamy Muminka. TOP 8 smakołyków z książek
W dzieciństwie z zapartym tchem śledziliśmy przygody Muminków, baliśmy się Buki oraz czekaliśmy na to, co wymyślą przyjaciele ze Stumilowego Lasu. Równie...
Zamknęli w pandemii teatry, to otworzyła Scenę Pierogową. Poznajcie królową pierogów
„Premiery” na Scenie Pierogowej we Wrocławiu są smakowite i pełne kolorów. W „repertuarze”, czyli menu, znajdziemy pierogi w barwach piłkarskiego Śląska,...
Ma na koncie "kulinarnego Oscara". Michał Korkosz to fenomen na światową skalę
Był tym dzieckiem, które nie odmawiało dokładek i od najmłodszych lat uwielbiał gotować. Dziś jest autorem bloga "Rozkoszny.pl", ma na swoim koncie "kulinarnego...
Bydgoszczanka najpiękniej na świecie zdobi torty
Drobna i uśmiechnięta bydgoszczanka o kasztanowych włosach. Aż trudno sobie wyobrazić, jak prawdziwym, chirurgicznym skalpelem wycina figurki do swoich...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano tydzień temu w kategorii Transport budowlany
Dodano tydzień temu w kategorii Ogrzewanie
Dodano tydzień temu w kategorii Wypożyczalnia samochodów
Dodano tydzień temu w kategorii Hydraulik