Cztery Ściany (ul. Piotrkowska 89)
polska, francuska, autorska
Menu A
Szał szparagów
Szparagi białe / Czarny chleb / Żółtko
Białe szparagi zapiekane pod skorupką z szałwii, coulis z czarnego chleba, mrożone żółtko
Gołąbek z Burgundii
Polik wołowy / Kapusta / Pyza drożdżowa
Gołąbek faszerowany polikami wołowymi po burgundzku,konfitowana cytryna, zielony pampuch, sos burgundzki
Rukola czuje miętę do maliny
Maliny / Mięta / Rukola
Krem miętowy, świeże maliny, lody z rukoli
Menu B
Szał szparagów
Szparagi białe / Czarny chleb / Żółtko
Białe szparagi zapiekane pod skorupką z szałwii, coulis z czarnego chleba, mrożone żółtko.
Młode warzywa Królowej Bony
Włoszczyzna / Jabłko / Cebula
Balotyna z pora z flanem z marchwi, puree z karmelizowanej cebuli, sos jabłkowo-selerowy
Rukola czuje miętę do maliny
Maliny / Mięta / Rukola
Krem miętowy, świeże maliny, lody z rukoli
DaVella (ul. Inflancka 6)
menu mięsne, włoska
Menu A
Krem z buraka / ser kozi / szczypiorek
Ravioli szafranowe / salsicia / brokuły / mascarpone / borowiki
Risotto / kokos / mango / zielone jabłko / wanilia
Menu B
Krem z buraka / ser kozi / szczypiorek
Czarny makaron/ krewetki/ avocado/ cukinia/ pomidor koktailowy
Risotto / kokos / mango / zielone jabłko / wanilia
Dzika Kaczka (Stacja Nowa Gdynia***) Zgierz (ul. Sosnowa 1)
polska, europejska
Menu A
Sałatka z fenkułem, pieczonym burakiem, pomarańczą i filetem z błękitka
Pierś z perliczki supreme przygotowana metodą sous-vide podana z polentą, boczniakami, szparagiem oraz sosem porzeczkowo-malinowym
Crème brûlée z tonką
Menu B
Sałatka z fenkułem, pieczonym burakiem, pomarańczą i filetem z błękitka
Pieczony filet z łososia podany z mchem szpinakowym, rösti, sosem holenderskim i pudrem z czarnych oliwek
Crème brûlée z tonką
Essenza Italiana (ul. Piotrkowska 89)
włoska, śródziemnomorska, menu rybne
Menu A
Filety z makreli marynowane w cytrusach z rozmarynem i przyprawami - z chrupiącą marchewką
Filetti di sgombro marinati agli agrumi con rosmarino e spezie – con carotine croccanti
Paccheri nadziewane krewetkami i kalmarami z sosem groszkowym
Paccheri farciti ai gamberoni e calamari con salsa di piselli
Mille foglie z ciasta filo z kremem baccalà, wersja deserowa
Mille foglie di pasta filo alla crema di baccalà dolce, versione desser
Menu B
Flan z pora,cebuli i szalotki z chrupiącym łososiem obsypanym pyłem z szalotki
Sformato di porro e scalogno con salmone croccante e polvere di scalogno bruciata
Koszyczki ze świeżego makaronu nadziewane łososiem i gorgonzolą
Cestini di pasta fresca farciti al salmone e gorgonzola
Marchewka z karmelizowanymi gruszkami i żelem cytrusowym
Flan alla carota con pere caramellate e gel agli agrumi