Farina Bianco (al. Piłsudskiego 14)
międzynarodowa, francuska, włoska
Menu A
Chłodnik z nowalijkami
nowalijki • kefir • botwina • piana z kiszonej kapusty • jajko przepiórcze • koper
Surf and turf
wołowina • krewetki z patelni • sfermentowany ryż koji • sałatka wakame • tempura • majonez kolendrowy • komosa • orzechy piniowe
Kwaśne jabłko
jabłko • ziemia • drzewo
Menu B
Chłodnik z nowalijkami
nowalijki • kefir • botwina • piana z kiszonej kapusty • jajko przepiórcze • koper
Świeży dorsz Skrei®
jadalne wodorosty • sezam • tempura • kolendra • mus teriyaki • orzechy piniowe
Kwaśne jabłko
jabłko • ziemia • drzewo
Fatamorgana (ul. Księży Młyn 16)
polska, francuska, autorska
Menu A
Krupnik z nowalijkami
Pampuch/ wołowina/ colesław
Burger z pampucha, szarpana wołowina, surówka colesław, puree marchewkowe
Lody jabłkowe, panna cotta cynamonowa, strzelająca kruszonka
Menu B
Rosół z palonych warzyw i kaszą pęczak
Dorsz/ ziemniak-czarnuszka/ kapusta kiszona
Filet z dorsza smażony z jednej strony, fondant ziemniaczany z czarnuszką, espuma z kiszonej kapusty, puder z marchwi
Lody jabłkowe, panna cotta cynamonowa, strzelająca kruszonka
Filharmonia Smaku (ul. Pabianicka 132)
europejska
Menu A
Wędzona pierś z kaczki / burak / czerwona kapusta / czerwona cebula / malina / demi glace
Sandacz / krokiet krewetkowy /puree z młodej pietruszki / sos śmietanowo-pomidorowy / konfitowany w maśle pomidorek koktajlowy
Tarta z kremem pasion fruits / krem z białej czekolady / beza / kokos
Menu B
Młode marchewki / krem z marchwi / rokitnik / crem fraiche / pistacja / trybula
Ravioli nadziewane z młodymi warzywami z mascarpone / sos parmezanowy / oliwa bazyliowo–szczypiorkowa
Tarta z kremem pasion fruits / krem z białej czekolady / beza / kokos
Four Colors (Double Tree by Hilton****) (ul. Łąkowa 29)
międzynarodowa, menu mięsne
Menu A
Wędzony miecznik, gryczany podpłomyk z siemieniem lnianym, lody cebulowe, ogórek kompresowany w mirin, żel pomarańczowy, popcorn z kaszy gryczanej
Peklowany mostek wołowy, bataty, musztardowa remulada z selera, puder z chrzanu, grillowane serca baby gem, liście brokułowca
Pistacjowe semifreddo, żel z herbaty, wafel cygaretkowy, szczawik zajęczy
Menu B
Wędzony bakłażan marynowany w dressingu z bergamotki, gryczany podpłomyk z siemieniem lnianym, lody cebulowe, ogórek kompresowany w mirin, żel pomarańczowy, popcorn z kaszy gryczanej
Gnocchi ala Romana, sabayon z oliwy, truflowe pecorino, cukinia, broda mnicha
Pistacjowe semifreddo, żel z herbaty, wafel cygaretkowy, szczawik zajęczy