Łódzkie browarnictwo w księgarniach

Łukasz Kaczyński
"Browary Łodzi i regionu"
"Browary Łodzi i regionu"
Na łódzki rynek księgarski wchodzi właśnie najnowsza publikacja Domu Wydawniczego Księży Młyn - "Browary Łodzi i regionu" Marcina Jakuba Szymańskiego.

Jak to się stało, że Biedermannowie przejęli część przedsiębiorstwa Anstadtów, a rodzinna pomoc doprowadziła do upadku firmy Gehligów? Jak zbudowali swoje firmy bracia Lorentzowie, Anstadtowie, Keilichowie, Teodor Milsch i jakiej używali technologii?

Odpowiedzi na te i inne pytania dostarcza pierwsza po 40 latach książka dotycząca dziejów warzenia piwa w Łodzi na przestrzeni wieków. Jak informuje wydawca, jest to także pierwsze tak szczegółowe opracowanie na temat browarnictwa w regionie łódzkim.

Spotkanie z autorem i promocja książki odbędzie się już w najbliższą niedzielę 16 paźdzniernika podczas IV Dni Naturalnej Żywności NATURA FOOD w Hali Expo (ul. Wólczańska 199) o godzinie 13.15 w sali konferencyjnej nr 4.

Od poniedziałku "Browary Łodzi i regionu" będą dostępne we wszystkich łódzkich księgarniach.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie