Jak to się stało, że Biedermannowie przejęli część przedsiębiorstwa Anstadtów, a rodzinna pomoc doprowadziła do upadku firmy Gehligów? Jak zbudowali swoje firmy bracia Lorentzowie, Anstadtowie, Keilichowie, Teodor Milsch i jakiej używali technologii?
Odpowiedzi na te i inne pytania dostarcza pierwsza po 40 latach książka dotycząca dziejów warzenia piwa w Łodzi na przestrzeni wieków. Jak informuje wydawca, jest to także pierwsze tak szczegółowe opracowanie na temat browarnictwa w regionie łódzkim.
Spotkanie z autorem i promocja książki odbędzie się już w najbliższą niedzielę 16 paźdzniernika podczas IV Dni Naturalnej Żywności NATURA FOOD w Hali Expo (ul. Wólczańska 199) o godzinie 13.15 w sali konferencyjnej nr 4.
Od poniedziałku "Browary Łodzi i regionu" będą dostępne we wszystkich łódzkich księgarniach.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?