18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Manufaktura faworyzuje restaurację Magdy Gessler?

Joanna Barczykowska
Restaurację Polkę wyróżnia dziś podświetlany szyld
Restaurację Polkę wyróżnia dziś podświetlany szyld Artur Kostkowski
Wszystkie restauracje zlokalizowane wokół rynku Manufaktury miały tylko neony w oknach i naklejki na drzwiach. Jednak w Nowym Roku nad restauracją Polką, którą otworzyła w Łodzi Magda Gessler zawisł dodatkowy szyld z nazwą restauracji. Czy gwiazda ma w Manufakturze specjalne względy?

- Nie. Projekt podświetlanych szyldów powstał jeszcze przed otwarciem w Łodzi restauracji Magdy Gessler. Stworzyliśmy jeden projekt, z którego mogą skorzystać wszyscy restauratorzy czy właściciele sklepów, którzy wynajmują lokale wokół rynku Manufaktury - tłumaczy Joanna Karpińska, rzecznik prasowy Manufaktury.

- Projekt zakłada identyczny rozmiar szyldu, ten sam materiał, z którego będzie wykonany i takie samo podświetlenie. Projekt został zatwierdzony przez miejskiego konserwatora zabytków i z tej opcji mogą teraz skorzystać wszyscy. Pani Gessler była pierwsza, ale mamy już pytania od kolejnych restauratorów.

Nad taką dodatkową reklamą zastanawiają się właściciele restauracji Tawerna Pepe Verde i Anatewki. Oprócz nich do Manufaktury wpłynęło jeszcze kilka zgłoszeń. Szyld jest jednak sporym wydatkiem, bo kosztuje kilka tysięcy złotych.

- Jeżeli taki szyld sprawi, że będziemy lepiej widoczni, to na pewno skorzystamy z tej możliwości. W przeszłości staraliśmy się o zgodę na założenie neonu nad restauracją, ale jej nie dostaliśmy. Czekamy jeszcze na wytyczne dotyczące wyglądu letnich ogródków, bo nie chcielibyśmy zasłaniać nowego szyldu parasolami - mówi Paweł Zyner, właściciel restauracji Anatewka w Łodzi.

Pojawienie się trzech nowych restauracji w Manufakturze, firmowanych przez znaną z telewizji restauratorkę, zmniejszyło liczbę klientów w innych, kultowych łódzkich restauracjach.

- Mamy stałych klientów, którzy mam nadzieję, że będą do nas wracać. Nie stawiamy na reklamę, tylko na świetną kuchnię, która zawsze jest na najwyższym poziomie. Mam nadzieję, że klienci to docenią - mówi Zyner.

ZOBACZ TEŻ: Magda Gessler w Manufakturze [ZDJĘCIA+FILM]

CZYTAJ WYWIAD: Magda Gessler: Jedzenie musi sprawiać przyjemność

Zapisz się do newslettera

Wideo

Komentarze 16

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

48
Lavende to mój ulubiony lokal w manufakturze i nawet Pani M Gesller tego nie zmieni.
g
globbisz
Totalnie wszystko przereklamowane, w tej chwili w manufakturze akurat te knajpy omijam jak najszerzej się da, nic moim zdaniem ciekawego, ostatnio zaglądam do ganesha tylko w manufakturze i to na chwilę obecną jedyna knajpa którą regularnie odwiedzam.
a
aro
lepiej palec w dupę włożyć niż u gessler obiad spożyć
A
ARO
byłem dzisiaj w manfie (moi rodzice obchodzili 46 rocznicę ślubu) u Gesslerowej.P rzed obiadem poprosiłem o kawę -podstawek pod filiżankę był wyszczerbiony,obrus na stole poplamiony,serweta brudna-zamówiłem schabowego+purre i powiem wam,że nie dało się tego jeść.Goście obok nas zamówili jakieś mięso pieczone na rozgrzanym kamieniu? LUDZIE smród z tego nieziemski.A co do ceny za ten syf to zapłaciliśmy prawie 600 zł(za 6 osób).OSTRZEGAM WSZYSTKICH - JEŚLI MOŻECIE TO OMIJAJCIE TEN DROGI SYF Z DALEKA.
o
okonek
to taka kucharka jak z malarza pokojowego portrecista - choc nie jest jedyna w swoim rodzaju w Europie - wielu tzw. telewizyjnych showmanow kucharzy ma to samo - restauracje przez nic firmowane sa po prostu kiepskie i drogie.
B
Biwuz
Wolę wpaść do Ganesha na Piotrkowskiej na lunch - smaczniej, więcej i taaaaaniej, a tutaj się dopłaca 2x tyle za "markę" ...
7
jw
***
Ludzie , nie piszcie tak krytycznie o Magdzie G. , bo się pogniewa i pójdzie z Łodzi. W innych regionach dosłownie wchodzą jej w ....., i zapewniam ,że "ona " tam zostanie. Lubię wprawdzie oglądać jej programy , ale często wazeliniarstwo przechodzi wszelkie granice.
s
silvers
Jeżeli już Pani Gessler chce kogoś pouczac, to sama winna świecic przykładem. Język nie do przyjęcia, po kuchni bez nakrycia głowy dramat i do tego zagląda tak do "garów". Tragedia.
f
feda
Lepiej pójść do lavendy, gdzie przyjmują już po wejściu miłym uśmiechem i spełnianiem życzeń .
Z
Zbyszek
Byłem wczoraj w Marcello; miałem ochotę na ossobuco - nie było... Za to znalazłem nadgnite gałązki rukoli w sałacie, które odłożyłem na serwetkę obok talerza, na co obsługa nawet nie zareagowała. W dodatku bruschetka za mało podpieczona; w rostbeafie za dużo przerostów. Miłe natomiast wnętrze, ale samo zwiedzanie wnetrza kosztować powinno ciut taniej. Rozumiem, że wczoraj był młyn, ale brak jakości, kóry widzi Pani Gessler u innych powinna zdecydowanie zlikwidować w sowich lokalach. Nastepnym razem wybiorę się gdzie indziej. I nie polecę tego lokalu innym.
s
sannyline
Byłem w tej restauracji i uważam, że Pani Gessler powinna jeden z odcinków swego programu poświęcić na poprawę jej stanu. Długo trzymają przy drzwiach, długo czeka się na potrawy, a smak... No cóż, kwestia gustu. Ja nie byłem zadowolony. Więcej się tam nie wybieram i znajomym nie polecam.
s
silvers
Już sobie wyobrażam te długie blond włosy w potrawach. Nie dziękuję.
B
Biedny wykształcony
Pani Magda jest przereklamowana.Są tańsze knajpy o wiele smaczniejsze i większe porcje.A gdzie poznikały wspaniałe bary mleczne dla kieszeni przeciętnego polaka?
G
Geslerowy amorozo
klientów. Na szczęście tam nie byłem,mam sprawdzone lokale dla lubej jak i innych. Kolega poszedł i nie ma co pykać.
Dodaj ogłoszenie