3. AL PASSO
Ul. A. Struga 3. Miś ukryty pomiędzy lodowymi kulkami to logo tej lodziarni. "Al passo" po włosku znaczy "na bieżąco" i tak przygotowywane są podawane tu lody – naturalne, zmysłowe. Kilka smaków jest w stałej ofercie, inne się zmieniają co kilka dni. Są także wegańskie sorbety przygotowywane ze świeżych, sezonowych owoców. A lodowa pracownia widoczna jest przez okno zamontowane obok lady.
2. ŁÓDZIARNIA - LODY NA OKRĄGŁO
Lodziarnia przy ul. Sienkiewicza 13. Nieduża, ale z oryginalną energią i lodami o wspaniałej konsystencji oraz wyrazistym smaku. Różnorodne pomysły, często zmieniające się smaki, można tu zjeść nawet lody wegańskie, wszystko oczywiście z naturalnych składników. Nienasyceni mogą kupić duże porcje na wynos w termoboksach.
1. LÓD MIÓD
Miodem na serca lodożerców okazały się w ubiegłym roku czarne lody w czarnych i czerwonych waflach; w tym sezonie dołączą do nich lody niebieskie... Istota jest jednak naturalny produkt, głęboki smak i fantazja właścicieli rodzinnej firmy, która co tydzień wprowadza nowe smaki i zaledwie w ciągu roku zdobyła łódzki rynek. W tym roku naturalne lody rzemieślnicze Lód Miód z przyczep w żółto-czarne wzory będą oferowane aż w 21 miejscach: w Łodzi – ul. Zgierska 69 (ABC) i 229, ul. Łagiewnicka 118, ul. Aleksandrowska 38, ul. Żubardzka 5, ul. Retkińska 80, ul. Maratońska 109B (Atut), ul. Puszkina 17/19 (Batory), ul. Przędzalniana 124A, ul. Dąbrowskiego 91 A (Pionier), ul. Zakładowa 56, ul. Tuszyńska 35, ul. Łazowskiego 42, ul. Pabianicka 245 (Port Łódź) oraz w Pabianicach, Zgierzu, Aleksandrowie Łódzkim, Konstantynowie Łódzkim i Piotrkowie Trybunalskim.