Z miesiąca na miesiąc przybywa w Łodzi wegańskich lokali. To miejsca w których wszystko - od kanapek przez desery aż po mleko do kawy jest pochodzenia roślinnego. Nowym wegańskim lokalem jest Moka Vege przy ul. Próchnika, w której dostaniemy tortille, burgery i desery wegańskie.
Miłośnicy roślinnego jedzenia nie zawiodą się w Fafalafie przy ul. Struga. To niewielki punkt z falafelami, czyli kotlecikami z ciecierzycy. Założyła go właścicielka popularnego wśród łodzian roślinnego baru Papuvege przy ul. Struga.
Miłośnicy kuchni indyjskiej mogą zajrzeć do działającej od dwóch tygodni restauracji Masala Ghor przy ul. Piotrkowskiej. Indyjscy kucharze tworzą tam tradycyjne dania ze swojego kraju. Można dostać zarówno mięsa, ryby, jak i dania wegetariańskie.
Na słodkie przysmaki można wybrać się do Portu Łódź, gdzie pojawiły się dwa nowe punkty gastronomiczne, serwujące tajskie lody oraz francuskie naleśniki.
W planach są kolejne otwarcia. Przy ul. Piotrkowskiej 89 powstaje lokal z domowymi pierogami. Natomiast w pawilonie przy ul. Zamenhofa przy skrzyżowaniu z al. Kościuszki w miejscu dawnego spożywczaka powstaje restauracja indyjska Sneha's Touch of India. To łódzka filia popularnej restauracji indyjskiej z Pabianic Sneha.
Zobacz w galerii co się ostatnio otworzyło i jakie są ceny w nowych lokalach.
Zobacz też: Kuchenne Rewolucje w Łodzi. Restauracja Włoszczyzna zostanie odmieniona
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?