9/12
Pierogarnia Stary Młyn w Poznaniu
Pierogarnia Stary Młyn mieści się m.in. w Poznaniu, Łodzi, Gdańsku i we Wrocławiu. Sieć proponuje dania inspirowane regionami Polski. Dobrym przykładem nawiązującym do kuchni podhalańskiej są pierogi pastusze robione z wędzonym twarogiem i podawane z sosem żurawinowym.
10/12
Pierogarnia Mandu w Gdyni
Ta pierogarnia ma trzy lokale w Trójmieście. Smakosze pierogów na diecie wegańskiej mogą wypróbować wersji nadziewanej kremem z groszku z dodatkiem mięty i wegańskiej śmietany oraz pierogi z ziemniakami i tofu.
Pierogarnia Mandu
11/12
Wrocławska pierogarnia Rynek 26
Lokal został otworzony w kamienicy, w której w XIV wieku mieścił się zakład bieliźniarski, a potem sklep kolonialny.
Pierogarnia Rynek 26
12/12
Pierogarnie i oryginalne smaki
Dowodem na popularność pierogów w Polsce jest powstawanie coraz ciekawszych pierogarni z pomysłowymi daniami. Zobacz przepis, jak zrobić pyszne pierogi z soczewicą:
Pierogi z soczewicą. Dla wegetarian i nie tylko. Prosty przepis