9 z 19
![Ubij słodką śmietankę z cukrem pudrem i wanilią. Dodaj ser...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/67/c1/643fcaeaeb816_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto Balladyna. Krok 8
Ubij słodką śmietankę z cukrem pudrem i wanilią. Dodaj ser mascarpone i wymieszaj łyżką lub mikserem na małych obrotach.
10 z 19
![Żelatynę podgrzej w kąpieli wodnej (postaw naczynie z...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/2d/d9/643fc1309c87f_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto Balladyna. Krok 9
Żelatynę podgrzej w kąpieli wodnej (postaw naczynie z żelatyną na garnku z małą ilością wody i podgrzewaj, aż będzie płynna). Dwie łyżki masy serowej dodaj do żelatyny, wymieszaj i wlej całość ponownie do masy, dokładnie mieszając.
11 z 19
![Blaty ciasta nasącz wodą z cukrem i sokiem z cytryny. Na...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/e9/02/643fc13515611_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto Balladyna. Krok 10
Blaty ciasta nasącz wodą z cukrem i sokiem z cytryny. Na pierwszym blacie połóż połowę masy serowej. Przykryj ją warstwą herbatników.
12 z 19
![Następnie na herbatniki wyłóż masę kajmakową i także...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/72/6f/643fc139d2c7a_o_large.jpg)
fot. Katarzyna Puczyńska
Ciasto Balladyna. Krok 11
Następnie na herbatniki wyłóż masę kajmakową i także przykryj ją warstwą herbatników. Na herbatniki wyłóż resztę masy serowej i wygładź.