Rolada boczkowa z białą kiełbasą (powiat łaski)

RedakcjaZaktualizowano 

Wideo

Zobacz galerię (1 zdjęcie)

Składniki:
- 1,5 kg boczku na roladę (najlepiej cienki)
- 500 g białej kiełbasy
- zioła prowansalskie
- czosnek
- trochę papryki słodkiej

Sposób przygotowania:
Boczek rozbić na cienki płat, posypać ziołami i natrzeć roztartym czosnkiem, majerankiem i papryką.
Skropić olejem i wstawić do lodówki na 12h, co jakiś czas obracać. Następnie rozłożyć boczek i posmarować wyciśniętą z osłonki białą kiełbasą. Boczek zwinąć i związać szpagatem. Włożyć do rękawa i piec w temp. 180 st. C, około 135 minut.
Przed końcem pieczenia rękaw należy rozciąć żeby rolada nabrała koloru. Smacznego!

Materiał oryginalny: Rolada boczkowa z białą kiełbasą (powiat łaski) - Dziennik Łódzki

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3