Składniki:
- 1,5 kg boczku na roladę (najlepiej cienki)
- 500 g białej kiełbasy
- zioła prowansalskie
- czosnek
- trochę papryki słodkiej
Sposób przygotowania:
Boczek rozbić na cienki płat, posypać ziołami i natrzeć roztartym czosnkiem, majerankiem i papryką.
Skropić olejem i wstawić do lodówki na 12h, co jakiś czas obracać. Następnie rozłożyć boczek i posmarować wyciśniętą z osłonki białą kiełbasą. Boczek zwinąć i związać szpagatem. Włożyć do rękawa i piec w temp. 180 st. C, około 135 minut.
Przed końcem pieczenia rękaw należy rozciąć żeby rolada nabrała koloru. Smacznego!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?