Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Rolada boczkowa z białą kiełbasą (powiat łaski)

Redakcja

Składniki:
- 1,5 kg boczku na roladę (najlepiej cienki)
- 500 g białej kiełbasy
- zioła prowansalskie
- czosnek
- trochę papryki słodkiej

Sposób przygotowania:
Boczek rozbić na cienki płat, posypać ziołami i natrzeć roztartym czosnkiem, majerankiem i papryką.
Skropić olejem i wstawić do lodówki na 12h, co jakiś czas obracać. Następnie rozłożyć boczek i posmarować wyciśniętą z osłonki białą kiełbasą. Boczek zwinąć i związać szpagatem. Włożyć do rękawa i piec w temp. 180 st. C, około 135 minut.
Przed końcem pieczenia rękaw należy rozciąć żeby rolada nabrała koloru. Smacznego!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki