5/12
Między burakami układać od czasu do czasu ząbek czosnku,...
fot. pixabay.com

Między burakami układać od czasu do czasu ząbek czosnku, liść laurowy i ziele angielskie.

6/12
Do naczynia warto włożyć także chleb zawinięty np. w jałową...
fot. pixabay.com

Do naczynia warto włożyć także chleb zawinięty np. w jałową chustkę - dzięki temu nie rozleci się w zakwasie i nie będzie w nim później pływających kawałków. Skórka z chleba razowego na zakwasie będzie starterem procesu fermentacji.

7/12
Całość zalać solanką - letnią przegotowaną wodą z dodatkiem...
fot. pixabay.com

Całość zalać solanką - letnią przegotowaną wodą z dodatkiem soli. Płynu musi być tyle, by wszystkie buraki były przykryte.

8/12
Słoik przykryć bawełnianą szmatką i pozostawić na 5-6 dni w...
fot. pixabay.com

Słoik przykryć bawełnianą szmatką i pozostawić na 5-6 dni w temperaturze pokojowej w zacienionym miejscu.

Kontynuuj przeglądanie galerii
WsteczDalej

Polecamy

Włosi wybrali najpiękniejsze miasteczko w całej Italii! Spotkasz tam białych gigantów

Włosi wybrali najpiękniejsze miasteczko w całej Italii! Spotkasz tam białych gigantów

Muzeum w kanale w Łodzi. W długi, majowy weekend otwarcie "Dętki" na placu Wolności

Muzeum w kanale w Łodzi. W długi, majowy weekend otwarcie "Dętki" na placu Wolności

Polka spędziła cały rok w Tajlandii, teraz odsłania tajniki egzotycznego królestwa!

Polka spędziła cały rok w Tajlandii, teraz odsłania tajniki egzotycznego królestwa!

Zobacz również

Nie ma wyroku na Zbigniewa Wojterę, wójta gminy Daszyna. Sąd osądził prokuraturę

Nie ma wyroku na Zbigniewa Wojterę, wójta gminy Daszyna. Sąd osądził prokuraturę

Polka spędziła cały rok w Tajlandii, teraz odsłania tajniki egzotycznego królestwa!

Polka spędziła cały rok w Tajlandii, teraz odsłania tajniki egzotycznego królestwa!