Trzeci Festiwal Sztuki Restauracyjnej w Łodzi

Dariusz Pawłowski
Dariusz Pawłowski
Siódma edycja (trzecia w Łodzi) Fine Dining Week - Festiwalu Sztuki Restauracyjnej rozpoczyna się w środę 28 sierpnia i potrwa do 11 września. Przedsięwzięcie gości w sumie w jedenastu miastach kraju.

Organizatorzy festiwalu pragną zwrócić uwagę uczestników na ideę „fine dining”, czyli sztuki restauracyjnej na najwyższym poziomie, od wysokiej jakości produktów, poprzez precyzyjnie dopracowany wygląd dania, po elegancko przygotowane stoły i profesjonalną obsługę kelnerską. Festiwal Fine Dining Week odbywa się w duchu #RespectFood.

- Każdego roku marnuje się około jednej trzeciej światowej żywności - podkreślają organizatorzy imprezy. - Każdy z nas wyrzuca rocznie co najmniej 200 kg jedzenia. Formuła rezerwacji sprawia, że zgodnie z zasadami zero-waste w czasie trwania festiwalu nie marnuje się ani trochę żywności.

W Łodzi w festiwalu biorą udział restauracje: Fatamorgana, Filharmonia Smaku, Lokal, Powidok, Quale, Tabu oraz Wzorcownia by W. Bober w Pabianicach. Pięciodaniowe menu degustacyjne oferowane jest w cenie 129 zł za osobę. Farina Bianco zaprosi też na degustację win w ciemności, a Affogato - fine dining od kuchni. Szczegóły na finediningweek,pl.

Jesienna turystyka w Polsce

Wideo

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

G
Gość
Uczcie się od Willa Nowa w Ciechocinku.
Dodaj ogłoszenie