Co na szybkie śniadanie przed szkołą? Polecamy sprawdzone przepisy
Śniadanie dla ucznia powinno być pożywne, sycące i smaczne. To podstawa dobrze zaczętego dnia. Zebraliśmy najciekawsze pomysły na szybkie śniadania do zjedzenia...
Jak i ile gotować kukurydzę? Odkryj niezawodne sposoby
Kukurydza to przysmak lata, który doskonale smakuje z masłem czy posypany solą. Na co dzień ziarenka kukurydzy również królują w kuchni, jako dodatek do wielu...
Dziś Międzynarodowy Dzień Mleka Roślinnego. Co piją łodzianie?
22 sierpnia to Międzynarodowy Dzień Mleka Roślinnego. W łódzkich sklepach można kupić coraz więcej roślinnych zamienników mleka krowiego. To świetna alternatywa...
Smaczne dodatki do lemoniady. Oto 7 propozycji, które urozmaicą smak wody z cytryną
Lemoniada to niezawodny napój na upalne dni. Jednak nie musicie zatrzymywać się na podstawowej wersji przygotowywanej na bazie wody gazowanej, soku z cytryny i...
Sezon na domowe przetwory w pełni, co o tej porze warto zamknąć w słoiku
W sklepach i na rynkach swoje miejsce zajęły akcesoria niezbędne każdemu, kto planuje robić przetwory. Wielopaki słoików, nakrętek, czy butelek na soki...
Jak prawidłowo suszyć grzyby w piekarniku? Podpowiadamy sprawdzone sposoby
Sezon na grzyby trwa w pełni. Grzyby można przygotować w pysznej marynacie albo ususzyć. Suszenie grzybów w piekarniku nie jest najtrudniejszą czynnością....
Na czym smażyć soczyste kotlety? Babcie miały na to niezawodny sposób
Smażenie kotletów mielonych jest równie ważnym etapem przygotowania, co dobór mięsa, dodawanie ulubionych składników i łączenie ich ze sobą. Nasze babcie często...
Jak wybrać idealnego arbuza? Jest na to prosty i niezawodny sposób
Jedzenie arbuza jest doskonałym wyborem na upalne dni. Przede wszystkim dlatego, że jest soczysty i niskokaloryczny. Najczęściej w sklepach spotykamy arbuzy o...
Maślanka dodaje smaku. Zobacz 5 zastosowań popularnego składnika
Maślanka to rodzaj sfermentowanego napoju mlecznego, który powstaje jako produkt uboczny w trakcie wytwarzania masła ze śmietanki. To produkt niskokaloryczny,...
Muszki owocówki mogą szybko opanować kuchnię. Uwielbiają owoce. Jak je zwalczyć?
Wielu z nas narzeka na mnogość insektów, które atakują nasze mieszkania i domy. Niektóre z nich są aktywne nie tylko wiosną i latem, plagi mogą pojawić się...
Sztućce z drewna nie tak bezpieczne. UE wprowadza zmiany w opakowaniach do żywności
Od 1 sierpnia w życie wchodzi nowelizacja unijnego rozporządzenia dotyczącego wytycznych stosowania tworzyw sztucznych. Chodzi o wykluczenie z kontaktu z...
7 pyszności z czerwoną porzeczką w roli głównej. Jest w czym wybierać. Sprawdź!
Czerwona porzeczka to słodko-kwaśne źródło inspiracji. Można z niej stworzyć całe mnóstwo smakołyków, które będą świetnie smakowały jedzone na słodko, jak i w...
Gotowanie kalafiora nie musi być przykrym obowiązkiem. Oto trik na apetyczne warzywo
Kalafior to smaczne i zdrowe warzywo, które warto jeść, szczególnie latem. Można je gotować, piec, grillować i dodawać do sałatek. A nawet jeść na surowo. Może...
Poradnik gotowania bobu. Oto wskazówki, aby przyrządzić go idealnie!
Gotowanie bobu to pozornie prosta czynność. Wystarczy mieć niełuskany bób, wodę i szczyptę soli. Jednak nie zawsze wszystko pójdzie tak, jak sobie...
Jak Amerykanie jedzą hot dogi? Oto sposoby na wypełnienie podłużnej bułki
Amerykański Dzień Niepodległości przypada 4 lipca. To święto jest także określane jako Dzień Hot Doga. Na licznych festynach i w wesołych miasteczkach sprzedaje...
Gdzie zostawić nadmiar jedzenia, gdzie skorzystać, gdy nie stać nas na zakupy
Przy ulicy Zakładowej 56 na Olechowie stanęła miejska lodówka społeczna. Sprzęt ufundowała firma Whirlpool, a po brzegi wypełniło Stowarzyszenie Inicjatywa...
Puszyste jagodzianki pełne owoców. Zobacz triki mistrzów na idealne wypieki
Nadszedł sezon na jagodzianki. Po upragnione bułki z jagodami ustawiają się długie kolejki, a ich wysokie ceny czasem mogą zaskoczyć. Wielu blogerów...
Prosty trik z fasolką szparagową. Nie każdy o nim wie!
Fasolka szparagowa to nie tylko zdrowe, ale i bardzo smaczne warzywo. Ugotowana w wodzie, polana masełkiem i podrumienioną bułką tartą stanowi wyśmienity obiad...
Czy trzeba gotować makaron w wodzie z oliwą? Sprawdziliśmy fakty i mity o gotowaniu
Czy dolewać oliwy do wrzątku podczas gotowania makaronu? A może gotować rosół podczas burzy? W wielu domach z pokolenia na pokolenie przekazywane są zasady...
Jak gotować młode ziemniaki? Prosty sposób na idealnie smakujące warzywo do obiadu
Późna wiosna i wczesne lato to czas na jedzenie młodych ziemniaków. Taki dodatek do obiadu powinien być ugotowany inaczej niż późniejsze warzywa. Warto też...
Chlebak to już przeżytek! Oto sposoby na przechowanie chleba w upały
Wysokie temperatury za oknem sprawiają, że chleb szybciej wysycha i czerstwieje. Ważne, aby wiedzieć, w jaki sposób przechowywać bochenki w trakcie upałów....
Zastosowanie sody oczyszczonej w kuchni. Dodaj szczyptę do lemoniady i obserwuj efekt
Soda oczyszczona głównie używana jest do spulchniania ciast, gofrów czy racuchów. Jednak ma ona znacznie więcej zastosowań. Dodaj ją do gotującego się...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano tydzień temu w kategorii Transport budowlany
Dodano tydzień temu w kategorii Ogrzewanie
Dodano tydzień temu w kategorii Wypożyczalnia samochodów
Dodano tydzień temu w kategorii Hydraulik