Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Ruszają zapisy na Fine Dining Week. W festiwalu kulinarnym weźmie udział sześć restauracji z Łodzi i regionu ZDJĘCIA

Matylda Witkowska
Matylda Witkowska
Propozycja na Fine Dining Week od restauracji w lesie Pop Up by Przystanek Czekaj
Propozycja na Fine Dining Week od restauracji w lesie Pop Up by Przystanek Czekaj Fine Dining Week
Rozpoczęły się zapisy na Fine Dining Week. Podczas festiwalu sztuki kulinarnej będzie można spróbować wyjątkowych potraw, w tym kolacji w zbudowanej na potrzeby festiwalu leśnej restauracji typu pop-up.

Fine Dining Week 2023. Na czym polega ten festiwal kulinarny?

Fine Dining Week to festiwal sztuki restauracyjnej tworzony przez Restaurant Club, który jest znany z popularnego wśród smakoszy festiwalu Restaurant Week. Odbywa się na podobnej zasadzie, jednak tym razem biorą w nim udział najlepsze niezależne restauracje serwujące specjalne dania. Fine Dining Week ma przybliżać takie restauracje i umożliwiać szerszemu gronu zapoznanie się z ich daniami.

Fine Dining Week 2023. Jakie są zasady?

Każda restauracja przygotuje specjalne menu, zwykle do wyboru dając jego dwie wersje: mięsną i wegetariańską. Restauracje same wybierają wielkość menu. Mogą podać trzy dania plus amuse-bouche i festiwalowy koktail w cenie 99 zł, pięć dań plus amuse-bouche i festiwalowy koktajl w cenie 179 zł lub też specjalne doświadczenie restauracyjne w cenie od 300 do 600 zł. Klient musi zarezerwować wcześniej stolik na wybraną godzinę, na skonsumowanie posiłku ma dwie godziny. Stoliki można rezerwować przez stronę restaurantclub.pl korzystając z zakładki Fine Dining Week 2023, opłata rezerwacyjna wynosi 4,92 zł brutto.

Fine Dining Week 2023 w regionie łódzkim. Gdzie można pójść?

Fine Dining Week 2023 odbędzie się w dniach 5-31 lipca w ośmiu regionach Polski, w tym w Łódzkiem. W regionie łódzkim bierze udział sześć restauracji, w tym jedna typu pop-up, czyli stworzona specjalnie na potrzeby festiwalu restauracja leśna.

Festiwalowe restauracje w Łodzi i regionie:

  • Piwnica Łódzka, ul. Sienkiewicza 67, Łódź - 99 zł za trzy dania plus koktail
  • Ryby i Owce, ul.Piotrkowska 295 Łódź (Ogrody Geyera) -99 z za trzy dania plus koktail
  • Sote NoBo Hotel, ul. Liściasta 86 Łódź - 99 zł za trzy dania plus koktail
  • Ukryte Rzeki, ul. Piotrkowska 295a (Ogrody Geyera) - 179 zł za pięć dań plus koktail
  • Farma Bii, Janinów 6a (pow. brzeziński) - 179 zł za pięć dań plus koktail
  • Pop-Up by Przystanek Czekaj, Czekaj 24a (pow. poddębicki)

Atrakcją tegorocznego Fine Dining Week 2023 w regionie łódzkim będzie stworzona tylko na potrzeby festiwalu restauracja w prywatnym lesie niedaleko Uniejowa. Pięciodaniową kolację przygotuje łódzki szef kuchni Bartosz Brogowski, towarzyszący potrawom wine pairing przygotuje łódzki sommeliera Michał Bald,a serwsem zajmie się Łukasz Kobyłecki - reprezentant Polski w kategorii "serwis restauracyjny" na Euro Skills Gdańsk’23. Cena tego doświadczenia to 399 zł za pięć dań plus koktail.

od 7 lat
Wideo

Ekspresowa pizza z cukinii

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki