Barry Callebaut. Kariera o smaku czekolady

Artykuł sponsorowany
Kończysz studia i myślisz o dobrej pracy? Zastanawiasz się, jak dobrze rozpocząć swoją karierę zawodową? Dołącz do Barry Callebaut – firmy o wielkich tradycjach, będącej doskonałym miejscem na start! Wkrótce z jej ofertami pracy będziesz mógł zapoznać się osobiście.

Koniec studiów coraz bliżej. Wkrótce przyjdzie czas, by odebrać dyplom i odłożyć podręczniki akademickie na półkę. Wielu młodych ludzi, świeżych absolwentów, nie ma pomysłu, co zrobić dalej. Gdzie skierować swoje pierwsze kroki na ścieżce kariery? Jaka powinna być ta pierwsza poważna praca?

Gdzie zacząć?
Idealnym miejscem rozpoczęcia kariery zawodowej są firmy, w których można dużo się nauczyć. Koniec studiów nie oznacza bowiem końca edukacji. Wręcz przeciwnie! Tak naprawdę, poważna nauka zaczyna się już po opuszczeniu murów uczelni. Dlatego też warto szukać firmy dającej najlepsze możliwości rozwoju swoim pracownikom.

W czasach postępującej wciąż globalizacji, dobrze od samego początku swojego zawodowego życia pracować w międzynarodowym środowisku. Szukajmy więc firmy działającej na światowych rynkach. Zyskamy gwarancję tego, że na co dzień obcować będziemy ze współpracownikami z różnych części globu. Nabędziemy dzięki temu umiejętności, które na pewno zaprocentują w dalszej karierze.

Ważne jest również, by z przyjemnością przychodzić do naszej firmy. Dobrze jest pracować w przyjaznym miejscu, mając jednocześnie świadomość, że przez nasze zaangażowanie robimy coś dobrego.

Jak się okazuje, znalezienie takiego miejsca nie musi być tak trudne, jak mogłoby się to wydawać! Tu, w Łodzi, jest taka firma.

Kariera o smaku czekolady

- Czekolada jest u nas odpowiedzią na każde pytanie – można usłyszeć od pracowników Barry Callebaut. Ta międzynarodowa firma o przeszło stuletnich tradycjach jest bowiem światowym liderem w produkcji tego przysmaku.

Zajmują się wszystkim: począwszy od ziaren kakaowca zbieranych w Afryce czy Ameryce Południowej, skończywszy na gotowym produkcie, po który sięgacie w swoim supermarkecie. Jeśli kiedykolwiek zajadaliście się czekoladą – jest bardzo prawdopodobne, że pochodziła ona właśnie od Barry Callebaut.

W Łodzi, od dawna funkcjonuje należąca do tej firmy fabryka czekolady. Od kilku lat, w centrum miasta działa również centrum usług wspólnych. Zatrudnieni tam specjaliści zajmują się finansami, obsługą międzynarodowych klientów, logistyką, przetwarzaniem danych.

Polityką Barry Callebaut jest – poza dostarczaniem swoim klientom pysznej czekolady – dbanie o to, by jej produkcja nie oddziaływała negatywnie na środowisko naturalne. Tutaj stawia się też na rozwój pracowników – do ich dyspozycji są liczne szkolenia i kursy. Każdy rozpoczynający pracę czy staż w tym miejscu może być pewien, że nauczy się wielu przydatnych rzeczy.

Łap okazję!

Brzmi dobrze? Nie musicie wierzyć nam na słowo. Wkrótce sami możecie porozmawiać z pracownikami Barry Callebaut i dowiedzieć się, co ta firma ma wam do zaoferowania. Już wkrótce w Łodzi odbędą się dwie imprezy, na których będziecie mieli na to szansę.
W drugiej połowie marca, Uniwersytet Łódzki organizuje Branżowe Targi Pracy. 21 marca, stoisko Barry Callebaut znajdziecie na wydziale Ekonomiczno-Socjologicznym, zaś 28 marca – na Wydziale Zarządzania.

Z pracownikami tej firmy będziecie mogli spotkać się również podczas Akademickich Targów Pracy, które 10 kwietnia odbędą się w łódzkiej Hali Expo.

Jeśli nie chcecie czekać, wejdźcie na stronę jobs.barry-callebaut.com – tam znajdziecie informacje dotyczących aktualnych ofert pracy w Barry Callebaut. Informacji o stażach możecie szukać też na stronach biur karier.
Sprawdźcie sami. Może ta kariera czeka właśnie na Was?

jobs.barry-callebaut.com

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dzienniklodzki.pl Dziennik Łódzki